Anwendung

Mezőgazdaság

A PP kötözőzsineg széleskörű felhasználása ismert. A mezőgazdasági kötözés, futtatás fontos segédeszköze, a bálázási folyamat elengedhetetlen kelléke. A csomagolás területén és a háztartásokban is sok segítséget jelent.

Csomagolás

A raschel zsák mindmáig a legkorszerűbb csomagolóanyag zöldségek, gyümölcsök csomagolására, tárolására és szállítására. A göngyöleg súlya csupán ezredrésze a töltősúlynak, emellett tökéletesen biztosítja az áru szellőzését. A hálószerű konstrukció és a megfelelően kiválasztott szín, esztétikus megjelenést kölcsönöz a terménynek. A zsákok 2,5-30 kg töltősúly tartományban, széles színskálán választhatóak. Igény szerint lehetőség van különleges színösszeállításra is, mint pl. póréhagyma esetében zöld-fehér kombinációra, vagy a fenekén/száján eltérő színű hálóra. A zsák felhasználását kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi a gyártás során a zsákokba rögzített szájbekötő szál.

Dohányipar

A kenderzsinegek vastagabb 2/0,40 valamint 4/0,70-es fajtáit széleskörűen használják a dohányfeldolgozás során. A zsineg felülete egyenletes, szakítóereje magas, valamint ellenálló a dohánylevél szárában található, maró hatású vegyületekkel szemben. Magyarországon elsősorban az Alföld keleti részen termesztenek nemzetközi szinten is elismert minőségű dohányt.

Húsipar

A húsiparban kötözőanyagként már évszázadok óta használják a kenderzsineget. A kolbászok, szalonnák, felvágottak és egyéb húsipari készítmények előállításában, füstöléskor, szárításkor nagyon fontos a megfelelő szakítóerő, ezért a 2/1,75-ös, 2/1,25-ös és a 3/3,5-es natúr zsinegeket használják kötözésre, valamint a nemzetiszínű zsineget dekorációs célokra.

Kézművesség

A hazai és az európai kézművesek is újra felfedezték ezt az ősi természetes anyagot, mely jól alkalmazható nemcsak a hagyományos kézműves technikákhoz, hanem a mai kor modern kreatív és hobbi technikáinak kiegészítéseként is.

Warehouse – Empfangen

  • 6800 Hódmezővásárhely,
    Szántó Kovács János u. 160.
    Telefon/fax: +36 62 221-033
    Karte >>